Informatizacija poslovanja izradom sustava za upravljanje poslovnim procesima servisa splavi za spašavanje na moru

Naziv projekta: Informatizacija poslovanja izradom sustava za upravljanje poslovnim procesima servisa splavi za spašavanje na moru

Korisnik: OCEANUS d.o.o.

Kratki opis projekta: Izrađeni sustava rađenog po mjeri za sektor sigurnosti i servisiranja sigurnosne opreme (splavi za spašavanje) na moru na više razina unaprjeđuje poslovne procese unutar tvrtke. Sustavom je zahvaćeno više procesa i segmenata poslovanja: arhiva klijenata i servisirane opreme, skladište, prijem i otprema servisirane opreme te je digitaliziran i sam proces servisiranja putem digitalnog obrasca. Osim što su se poslovni procesi ubrzali, izbjegnute su i moguće greške koje nastaju kod papirnatog unosa. Ostvareno je poboljšanje u segmentu komunikacije s klijentima i marketingu. Podaci o klijentima su lako dostupni i precizni, što omogućuje praćenja poslovanja, izradu statističkih mjerenja i planiranje poslovanja. Digitalizacijom poslovanja nabavljena je informatička opreme kao i edukacija zaposlenika o novom sustavu poslovanja.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Digitalizacijom poslovanja unaprijeđeno je 5 poslovnih procesa: 1. baza klijenata, ponuda i računa, 2. identifikacija opreme, 3. prijem opreme na servis te otprema servisirane opreme, 4.Izvještaj o obavljenom servisu, 5 skladište rezervnih dijelova potrebnih za servis. Predviđeno povećanje prihoda od 500.000 kn u 2022. godini temeljimo na činjenici da će servisni djelatnici u značajnoj mjeri smanjiti administrativne poslove i fokusirati se na primarnu djelatnost servisa splavi. Rezultat je brže i kvalitetnije obavljen servis. Eliminirati će se greške vezane uz ne-izdanih ponuda zbog kašnjenja uslijed gubitka podataka, broj eventualno izgubljenih klijenata, broj poteškoća nastalih uslijed netočnih podataka (kod zaprimanja opreme, slanja ponuda/računa), a koji su do sad činili negativne pokazatelje poslovnih procesa.

Ukupna vrijednost projekta: 159.400,00 HRK

Iznos EU sufinanciranja: 91.356,00 HRK

Razdoblje provedbe: 1.7.2020. – 1.1.2022.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Kontakt osobe za više informacija: Licinio Knez, info@oceanus.hr

Natrag na vrh